MESAJUL PSIHOLOGULUI
Grădiniţa noastră este un univers magic al copilăriei, unde cei mici pășesc pe tărâmul cunoașterii, al poveștilor terapeutice, al bunei dispoziții, al veseliei, al personajelor preferate, unde vor fi întâmpinați de oameni calzi cu experiență în lucrul cu copiii, în continua perfecționare prin participare la cursuri de formare, workshop-uri, conferințe, schimb de experiență.
Programul de adaptare al copiilor nou veniți, de vârstă mică, care permite o acomodare blândă la noul context de viață se va face de doamna educatoare împreună cu psihologul nostru, o persoana pozitivă, veselă, empatica, un spirit tânăr cu experiență în lucrul cu copiii, pe care îi adoră, absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației, psihoterapeut de familie în supervizare, psiholog specializat în psihologia muncii în supervizare, formator, specialist în terapii și tehnici de relaxare NLP Rezonanz Institutul Kutschera Austria, cunoștințe în tehnicile de psihodramă și constelații familiale, voluntar la Spitalul Marie Curie în cadrul proiectului “Dăruiește viața”, participare la conferințe de psihologie, workshop-uri de dezvoltare personală, școala de vară în cadrul Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapia Familiei.
La grădinița “Tărâmul Cunoașterii” organizăm evenimente, workshop-uri cu părinți și copii cu teme de parenting, de adaptare a copiilor, de vindecare a copilului interior, de vindecare a relației părinte-copil.
În acest tărâm magic ne ocupăm și de tabere terapeutice pentru cei mici și pentru adulți, care uneori uită să mai fie copii.
De asemenea, în cadrul programului grădiniței oferim și ore de consiliere terapeutică pentru părinți și copii, contra cost. Aceste ore se fac sub formă de programare.
Vom desfășura și ateliere de dezvoltare personală unde copiii vor învăța să se cunoască mai bine, vor afla cine sunt și ce îi face unici, vor descoperi lucruri noi despre ei, vor învăța să iși facă prieteni noi, să socializeze, să-și comunice propriile nevoi și dorințe, să își identifice emoțiile și să și le exprime corespunzător (de exemplu să învețe să se liniștească atunci când sunt furioși), să își dezvolte empatia punându-se în “papucii” celuilalt, să negocieze și să rezolve un conflict, să accepte greșeala ca pe o experiență de învățare, să lucreze în echipă, să exerseze comportamentul de luare a deciziilor și de asumare a consecințelor (“alegerile îmi aparțin”).
Vom avea și ateliere de arts&crafts, unde cei mici își vor dezvolta și îmbunătăți abilitățile motrice și își vor manifesta creativitatea.
Cadrul nostru este unul primitor, cald, plin de armonie, zâmbete, iubire și bună dispoziție, ceea ce le asigură copiilor sentimentul de familiaritate și de a se simți ca acasă.
Vă așteptăm cu mare drag la Grădinița Tărâmul Cunoașterii.